H O M E       A C T I V I T E I T E N       F O T O ' S       O M G E V I N G       B O E K I N G E N


Tingvoll ost

tinvollost

Familiedrevet gårdsmeieri som lager fem forskjellige typer kvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård.

Tingvollost ble etablert i 2003 på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Gården har en lang håndverkshistorie tilbake til 1303 og i dag bor vi fire generasjoner sammen på bruket..

Ystingen foregår i et eget gårdsmeieri som ble bygd i 2006. Vegg i vegg med ysteriet ligger fjøset bygd i 2009. Herfra kommer fersk melk rett inn i de to ystekarene på 700 liters kapasitet tre dager i uka.

Det brukes kun pasteurisert kumelk fra egen gård til ystingen. I år 2014 bruker vi ca 200 000 liter melk til egen osteproduksjon. Det går med 10 liter melk for å lage 1 kg ost. Årsproduksjonen ligger dermed på omkring 20 000 kg ost. I tillegg leverer gården ca 400 000 liter melk til TINE sin Jarlsbergproduksjon i nabokommunen.

Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, spesielt ved den vellagra blåmuggosten Kraftkar som i 2011 vant gullmedalje under både Landsutstillingen for gardsost (NM), Nordiske ostefestival i Danmark og World Cheese Awards i Storbritannia.

For mer informasjon om åpningstider sjekke nettsiden.

Tilbake til "område"? Klik HER!