H J E M       A K T I V I T E T E R       B I L D E R       O M R Å D E       B E S T I L L I N G E R


Tingvoll ost

tinvollost

Een melkveebedrijf dat beheerd word door een familie dat vijf verschillende soorten kazen in voorraad heeft en blauwe kaas op basis van gepasteuriseerde melk van hun eigen boerderij.

Tingvollost werd in 2003 opgericht op Saghaug boerderij in Tingvoll Nordmøre. De boerderij heeft een lange ambachten geschiedenis terug tot 1303 en vandaag hebben we vier generaties samen.

Kaasmakerij vindt plaats in een privé-melkveebedrijf dat werd gebouwd in 2006. Naast de kaasfabriek is de schuur gebouwd in 2009. Vanaf hier verse melk rechtstreeks in de twee vat van 700 liter drie dagen per week.

Er wordt alleen gebruikt gemaakt van gepasteuriseerde melk van de eigen boerderij voor de kaasmakerij. In het jaar 2014 gebruiken we ongeveer 200 000 liter melk voor de kaasproductie.
Je gebuikt 10 liter melk om 1 kg kaas te maken. De jaarlijkse productie is dus ongeveer 20.000 kg kaas. Naast het eigen gebruik levert de boerderij ongeveer 400 000 liter melk aan TINE's Jarlsberg in de naburige gemeente.

Tingvollost zijn kazen hebben talrijke onderscheidingen gekregen, vooral wanneer het gerijpte blauwe kaas Kraftkar betreft die in 2011 de gouden medaille gewonnen op zowel de deelstaat beurs voor Gardsost (NM), Nordic kaas festival in Denemarken en de World Cheese Awards in het Verenigd Koninkrijk hebben gewonnen.

Voor meer informatie om openingstijden raadpleeg de website.

Terug naar "omgeving"? Klik HIER!